Koncert Ilirci za sve generacije

Datum objave: 26. 6. 2020.

Projekt Ključ kulture za sve generacije, u okviru kojeg su u proteklih godinu i pol nositelj projekta Pučko otvoreno učilište Krapina i projektni partneri Grad Krapina, KUD „Ilirci“ Krapina, Udruga distrofičara Krapina, Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina i Gradski puhački orkestar Krapina provodili različite aktivnosti vezane za sudioničko upravljanje kojima se želi doprinijeti razvoju dobrog upravljanja u kulturi grada Krapine, ulazi u završnu fazu.

U četvrtak, 25. lipnja, u Galeriji grada Krapine otvorena je izložba radova članova Udruge distrofičara Krapina. Radovi su nastali na likovnom radionicama koje su se održavale od ožujka 2019. do lipnja 2020. godine, a vodila ih je dr. art. Mirjana Smolić.

Također je u četvrtak 25. lipnja  poslije otvorenja izložbe u dvorištu Galerije grada Krapine održan koncert KUD-a Ilirci. Ovo je njihov drugi koncert u okviru spomenutog projekta za koji su Ilirci i Ilirčeki vježbali pod vodstvom Siniše Miklaužića i Kristijana Tutića od ožujka 2019. godine. Na koncertu su kao gosti nastupili i njihovi projektni partneri Iva Ranogajec-Inkret kao predstavnik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo te Gradski puhački orkestar Krapina.

Gradski puhački orkestar Krapina je u programu koncerta pod ravnanjem umjetničkog voditelja mag. mus. Davora Zrinščaka izveo dvije glazbene točke. Više od Gradskog puhačkog orkestra Krapina moći će se čuti na završnom koncertu projekta kojeg će Gradski puhački orkestar Krapina održati 9. kolovoza na lokalitetu Stari grad Krapina.

FOTO: Dragan Vidović