25. rođendan Desinićkih mažoretkinja

Datum objave: 24. 4. 2023.

Desinićke mažoretkinje su u subotu 22. travnja 2023. godine proslavile svoj 25. rođendan, 25 godina postojanja, djelovanja i uspješnog rada. Osnovane su 1998. godine na inicijativu gospodina Tomislava Fiketa u Desiniću koji je bio i prvi predsjednik Udruge do 2013. godine. Na mjestu predsjednika uspješno ga je zamijenila današnja predsjednica Udruge gđa. Sonja Vukmanić. Za ovih 25 godina djelovanja pronijele su ime Desinića širom Hrvatske i Europe. Već 2000. godine, drugu godine od svog osnutka, postale su prvakinje Hrvatske, zatim i prvakinje Europe na Europskom prvenstvu održanom u Dubrovniku gdje ih je tada na putovanju i natjecanju po prvi puta pratio Gradski puhački orkestar Krapina. Ta suradnja i pogotovo iskreno prijateljstvo traje i dan danas. Od 25 godina postojanja DE­-MA, suradnja s našim orkestrom traje pune 23 godine. U tih 23 godina zajednički smo proputovali pola Europe, od Grčke preko Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Italije do Češke, Poljske i Njemačke i svugdje oduševili svojim nastupima te dostojno predstavili svoj zavičaj i prvenstveno Hrvatsku. Generacije mažoretkinja su se mijenjale, promijenio se i dio orkestra, voditelj orkestra, no prijateljski i partnerski odnos naših Udruga nije se promijenio. Teško se i prisjetiti svih tih brojnih putovanja, emocija, smijeha, suza radosnica, lijepih i sretnih trenutaka koje smo zajedno proživjeli.

Proslava 25. obljetnice Desinićkih mažoretkinja, kao što je u uvodu spomenuto, održana je u subotu 22. travnja u Desiniću velikom međunarodnom smotrom mažoretkinja i puhačkih orkestara. U programu su sudjelovale Mažoretkinje Petrovsko, Mažoretkinje Dubrovčan, Radobojske mažoretkinje, Ansambl ljubljanskih mažoretk-Slovenija, Mažoretky Lentilky Holešov-Češka, Desinićke mažoretkinje i „Kraljice“- bivše članice Desinićkih mažoretkinja. Sudjelovali su i Pihalni orkestar Ljubljana–Slovenija, Puhački orkestar Radboa, L.G. Karlo Lugarić, P.O. Petrovsko-Špoljari, L.G. Vetropack Straža, P.O. DVD-a Špičkovina i Gradski puhački orkestar Krapina.

Desinićkim mažoretkinjama, njihovoj predsjednici gđi. Sonji Vukmanić, svim trenericama i mažoretkinjama, Gradski puhački orkestar Krapina želi sretan 25. rođendan te još puno godina uspješnog rada i naše zajedničke suradnje.